Šiaurinis elnias (Rangifer tarandus)

Rezervuoti vizito laiką
Užsakyti geros kokybės skaitmeninį vaizdą
Muziejus Kauno Tado Ivanausko zoologijos muziejus
Fondas pagrindinis
Eksponato tipas iškamša 
Sritys zoologija
Inventorinis numeris KZM M 3617

Aprašymas

Eksponato aprašymas

Tai be galo ištvermingi gyvūnai, galintys išgyventi nepalankiausiomis sąlygomis. Jie ėda visus augalus, kokius tik gali rasti, gyvena kalnuotuose taigos rajonuose ir spygliuočių miškais apaugusiose vietovėse. Turi išskėstas kanopas ir tai jiems padeda neįklipti sniege. Ragus turi tiek patinai, tiek ir patelės. Šiaurės elniai visada laikosi bandomis, du kartus per metus migruoja. Didžiulei bandai vadovauja patyrusi patelė. Šiaurės elnių kailiais dengiamos jurtos, iš kanopų gaminami klijai, mėsa naudojama maistui, iš endokrininių liaukų – vaistai. Prijaukinti šiaurės elniai nuo seno naudojami ir rogėms traukti.

Kiti pavadinimai

Pagrindinis pavadinimas

Pavadinimas Kalba Tipas Data  
Šiaurinis elnias (Rangifer tarandus) daugiau informacijos...

Zoologijos eksponatų informacija

Tipas Pavadinimas lietuvių kalba Pavadinimas  
Rūšis Šiaurinis elnias Rangifer tarandus Daugiau informacijos
Pavadinimas Rangifer tarandus
Pavadinimas lietuvių kalba Šiaurinis elnias
Šeima Elniniai Cervidae Daugiau informacijos
Pavadinimas Cervidae
Pavadinimas lietuvių kalba Elniniai
Būrys Poranagiai Artiodactyla Daugiau informacijos
Pavadinimas Artiodactyla
Pavadinimas lietuvių kalba Poranagiai
Klasė Žinduoliai Mammalia Daugiau informacijos
Pavadinimas Mammalia
Pavadinimas lietuvių kalba Žinduoliai
Tipas Chordiniai Chordata Daugiau informacijos
Pavadinimas Chordata
Pavadinimas lietuvių kalba Chordiniai
Daugiau informacijos
Lytis patinas

Rinkimo informacija

Rinkimo vieta Rusija
Rinkimo data 1991-09-10

Eksponato autorinės turtinės teisės